Nová benzínka u Kauflandu

Chcete, aby u Kaflandu stála nová benzínka?

ano
5
38%
ne
8
62%

Celkem hlasů : 13

Nová benzínka u Kauflandu

Příspěvekod Hana Kaufmanová » čtv úno 04, 2010 7:31 am

Tak vidím, že už se to začíná kolem nové benzínky rozjíždět a zatím se proti ní nikdo neozval. To opravdu kadaňákům nevadí? Dokonce ani těm, kteří u ní budou bydlet? A nebo se o to nikdo nezajímá a všichni si začnou stěžovat až se poprvé kopne do země?
Hana Kaufmanová

Re: Nová benzínka u Kauflandu

Příspěvekod kadanaaak » pát úno 05, 2010 10:09 am

Já bych se prosím zeptal na přesné místo, kde by měla být? On je to dost široký pojem u Kauflandu. Jestli by měla být vedle fotbalového hřiště, tak bych v tom neviděl až tak velký problém. Na benzinku budou jezdit převážně osobní automobily, tak proč nezvýšit konkurenci ostatním? Ceny budou alespoň možná lepší. U mostu na Rokelské ul. je taky benzinka hned pod panelákem a problém tam nikdo nemá.
kadanaaak

moje názory

Příspěvekod Hubert » čtv úno 11, 2010 9:54 am

- je mi líto všech, kteří okolo bydlí, protože ke stávající intenzitě dopravy přibude něco co smrdí (ano benzinky mají všelijaké filtry a uzavřené okruhy pro plnění nádrží a filtry pachu, ale upřímě potkal někdo z vás nepáchnocí benzínku)
- benzínka s jejímž provozem jsou spojeny nároky na přístupy pro dopravu v místě, kde jsou problémy už teď nehledě na to, že to určitě bude pumpa s "nonstop" provozem, s bufetem (restaurací) - nevím přesně neviděl jsem PD (ale je to další zdroj, a ne malý, příjmů majiteli takže si nedělám iluze že tam nebude), a budou se sem srocovat různý "týpci" jak to bývá u těchto zařízení
- benzínka v těsné blízkosti (ne li uvnitř) obytné plochy
- benzínka v úplně těsné blízkosti sportoviště, které je hojně využíváno
- na město velikosti Kadaně ty 2 benzínky bohatě stačí a argumenty typu "větší konkurence zlepší ceny" apod., těm se musim jen smát, protože jsou velmi liché (tvorba ceny paliv se řeší jinde a dost podrobně, proto si nemyslím, že je třeba to zde popisovat), ale cena bude odpovídat přesvědčení provozovatele, že to že postavil lidem pumpu pod nosem, tak je to něco extra
- pumpa u řeky byla vždy, snad i v dobách, kdy tam ty paneláky nebyly a je to okraj města, kde je luftu na odvětrání smradu více méně dost a navíc je pod úrovní přízemí nejbližších paneláků, je od nich oddělená zelení (už dost vzrostlou)
- je to krok vedle jako hrom, když logicky v prostoru klidové (lesopark) - sportovní (fotbalová hřiště, zimák, koupaliště) - obytné (bytové domy, škola) - a bohužel i komerční (Kaufland) vyroste něco, co se sem funkčně, vzhledově a filozoficky nehodí
- územní plán v 90-letech zde nařizoval zeleň, popř. individuální výstavbu RD, které měly plnit logicky oddělit průtah od odpočinkové zóny, pak tu najednou vyrostl Kaufland díky změně ÚP (a tipněte si kdo to pro REWE zařídil - ona změna ÚP není jen tak) a když se dělala tahle změna, tak se tam šoupla i ta pumpa
- nechci mystifikovat , ale někde sem zaregistroval, že majitelem (spolumajitelem) firmy, která pumpu staví a bude jí provozovat je někdo kdo zařídil to o řádek výš a kdo nám je všem dobře znám
asi nemam víc co bych dodal, přeju všem volné podnikání, ať se maj jak si zaslouží, ale tohle je lumpárna nejhrubšího zrna, protože je výsledkem špatné práce vedení města (hlavně toho bývalého) a možná i nějaký zneužití pravomoci veř. činitele či konflikt zájmů by se tam taky našlo
Hubert

Re: moje názory

Příspěvekod Jan.VAIC » čtv úno 11, 2010 10:02 am

Čichám neviditelnou ruku Müllerovu .....Nezapomínejme na něj, na Ministerstvu mají odborníka na finance :-)
Jan.VAIC

Příspěvekod kadanaaak » čtv úno 11, 2010 7:59 pm

To Hubert: uznávám, asi máte v tomto pravdu. Bohužel s tím asi nic normální člověk neudělá.
kadanaaak

Příspěvekod nemo » čtv úno 11, 2010 8:14 pm

Pro Huberta.
Benzínky jsou v Kadani tři. Jedna je ještě u heliportu v bývalých kasárnách ale tam se jezdí spíš pro LPG.
A dříve byla benzínka také na Rafandě, tu si ještě pamatuji.
nemo

Příspěvekod Hubert » pát úno 12, 2010 11:01 am

pro Nema:
jj, tu na Rafandě si taky pamatuju a na tu v kasárnách sem zapoměl, moc tam nejezdím (a byl dokonce inzerát na její prodej, tuším za 12.000.000,- Kč ?)
pro Kadanaaaka:
díky za uznání a mam návrh, přestaňme být normální a udělat trochu dusno, já sám už mám těchhle vychcánků plný brejle
pro Jan.V:
bingo ! a troufám si tvrdit, že to asi nebude jediný překvapení, ktzerý nám tu zanechal
Hubert

Příspěvekod Jan.VAIC » pát úno 12, 2010 1:24 pm

Určitě pár super-výhodných smluv pro město tu nechal, ironií osudu je, že tenhle pan Müller se chce PRÝ vrátit, tentokráte v barvách TOP 09, inu tihle lidovci jsou nesmírně vynalézaví, ne nadarmo jim i sám kníže z Topky říká černoprdelníci :)

Co si představit pod tím "dusno" ? Samozřejmě, že nestačí jen psát ..... co navrhujete?
Jan.VAIC

Příspěvekod Strunz » pon úno 15, 2010 2:21 pm

Sice už dlouho nebydlím v Kadani, ale snažím se sledovat co se v Kadani děje. Nedá mi to, abych alespoň částečně nevyjádřil svůj názor na toto téma. Co jsem si narychlo zjistil k této záležitosti, tak asi to Kadaňákům nevadí. Jednak nechali projít změnu starého územního plánu, přičemž připouštím, že se v dané době možná nedalo nic dělat. Řekl bych, že se ale projednával ještě nový územní plán, ale nejsem si jistý, jestli už platil v době zahájení územního řízení na ČS, takže tam nějaké možnosti mohly nastat. Každopádně prošvihli proces posuzování vlivů na životní prostředí, viz. http://tomcat.cenia.cz/eia/detail.jsp?v ... &id=ULK597
no a nakonec celé územní řízení, viz.http://www.mesto-kadan.cz/uredni-deska/ ... u-kada.php
Stavební povolení je z pohledu protestu proti umístění už jenom formalita.
Takže, teď už si jenom počkat na to kopnutí, následnou reakci a diskuzi odpůrců, vč, polemiky na tím, kdo je za všechno zodpovědný.
Zároveň se omlouvám všem Kadaňákům, kteří při uvedených řízeních oprávněně a písemně bojovali s úřady a aktivně se snažili zamezit výstavbě benzínky, těm, kterým je benzínka šumafuk a těm, kteří proti ní nic nemají.
Strunz

Zpět na Doprava