od kadanaaak » ned úno 21, 2010 10:45 am
Co se tyce prukazu ZTP a ZTP-P a k tomu vydávaných karet O1 vím docela dost. Konkrétně k p. Furiakovi. Osoba užívající výhody ZTP může stát v zákazu stání, nesmí však tvořit se svým vozidlem překážku v silničním provozu. Tam kde je zákaz zastavení nemá osoba s kartou O1 žádné vyjimky. Tzn. že zastavování v křižovatkách a na přechodech se zákazníkama taxislužby, bych neviděl moc dobře. V křižovatce, na zastávkách, na přechodech atd. se nesmí zastavit ani stát, protože je tím tvořena překážka (§27 zák. č. 361/2000Sb. o provozu na pozemních komunikacích). No a to je to, o čem mluvím u tohoto pána. Když chce užívat výhod karty O1, tak ať je užívá ke své osobě, a ne proto, že zákazníkovi se nechce jít o deset metrů dál, tak mu zastaví i tam, kde nesmí a pak mává kartou na MPka, že on může. To samé je v Tyršově ul., kde jen projíždí. Do zákazu vjezdu může osoba užívajicí výhod ZTP vjet jen v případě, že do této ul. jede a né proto, že se mu nechce objíždět další blok baráků. Mám na mysli cestu od hradu k Hamiru.
P. Furiaka bych už nechal. On si jednou naběhne sám. proti jeho postižení nemam nic. Vím že kartu může mít kdokoliv s jakýmkoliv omezením. Můj příbuzný má kartu taky a taky to na něm není vidět. jenže když má jít delší dobu od auta, tak to neudejchá. Šlo o to, že používá kartu pro své zákazníky, aby nemuseli oni docházet daleko i přes to, že jsou zdraví. Asi jsem se v příspěvku špatně vyjádřil (příspěvek jsem upravil, aby nebyl špatně chápán). Omlouvám se a snad je to teď již jasné.
Původním tématem ovšem bylo, že všichni taxikáři dělají přestupky a ostatní řidiči, že to nedělají. Já vidím více netaxikářů, kteří zastavují v křižovatkách, na přechodech, v zastávkách atd.