Taxikáři

Pro přehlednost prosím nezakládejte nové témata / větve. Pište prosím do již vytvořených popř. příbuzných témat. Případné nové větve mohou být smazány.

Diskuse – náměty – připomínky – dotazy pro MP.
Informační stránky Městské policie Kadaň - http://www.mpkadan.eu

Moderátoři: vefis, MP2, MP1

Taxikáři

Příspěvekod ralf » čtv úno 04, 2010 1:19 pm

Dobrý den, můžu se zeptat, kde v zákoně je něco o tom, že taxikáři mají vyjímky oproti ostaním občanům a mohou porušovat předpisy aniž by je někdo postihl? V Kadani je to vidět den co den, že taxikáři dělají přestupky /stání, kde to není dovoleno, průjezd zonáma kde to není dovoleno, atd./ a přitom o nich strážníci MP vědí. Zažil jsem už několikrát jak taxikář páchal přestupek, přišel k němu strážník a bylo to jen "nazdárrr jak jeeee". Ovšem když někde ne chvilku zastaví běžný občan hlídka je tam behěm malé chvilky a už vypisuje bloček. Jak je toto možné?
ralf

Re: Taxikáři

Příspěvekod kadanaaak » čtv úno 04, 2010 10:42 pm

Je zajímavé, že každý vidí jen chyby některých a to jen těch, které chce vidět. Možná je to tím, že jejich vozidla jsou nějak označená. Buď polepená reklamou, nebo jako třeba v tomto případě TAXI. Když vezmu v potaz, že v Kadani jezdí cca 15 vozidel taxislužby, z toho má tak polovička momentálně službu, tak si myslím, že po Kadani páchá více přestupků plno jiných řidičů. Jenže to nikdo nevidí, protože jejich vozidla nejsou nijak označena a je těžší si je zapamatovat. Proč to tedy nehodit na taxikáře. No ono tohle fórum slouží vlastně jako bič na jmenované, tak proč nezmínit třeba řidiče taxislužby. Já bych si taky chtěl stěžovat ne některé události v Kadani, ale radši si je řeším sám a po svém. Přeci jen "postaru" je to nejefektivnější. :) Já bych třeba zaměřil činnost MPků na něco úplně jiného. Jenže to je věc ředitele, komu chce vyhovět. A přes fórum to radši řešit nechci, protože by se mnoho občanů bouřilo. Ono když se šlápne na kuří oko, tak to bolí.
PS: tímto příspěvkem se nechci zastávat všech taxikářů z Kadaně. Je fakt, že pár bych jich taky nejradši vyfackoval.
kadanaaak

Příspěvekod ralf » pát úno 05, 2010 7:41 am

Neříkám, že všechny přestupky páchaj jen taxikáři, ale prostě drzost zrovna taxikářů už nezná meze a hlavně mi vadí, že jejich přestupky jsou přehlíženy oproti běžným občanům.
ralf

Příspěvekod kadanaaak » pát úno 05, 2010 9:52 am

Jenže většinou to dopadá tak, že pár slušných vyjímek doplácí na neslušné taxikáře. Nedávno mi říkal známej, že byl svědkem jednání MPka s taxikářem od p. Kopeckého. Taxikář prý zastavil v křižovatce a MPík mu řekl, že mu má předložit doklady a 200,- za přestupek. Řidič se začal hádat, že křižovatka není označena jako křižovatka a tudíž nevidí důvod, proč by měl platit a když, tak na složenku. MPík mu dost rázně vysvětlil jak se věci mají a než za zády vypsal druhou pokutu, měl taxikář nachystané peníze. Takže bych neřekl, že všichni MPíci přehlížejí aroganci taxikářů. Myslím, že tento problém je jen v některých řidičích od p. Kopeckého, některých od Taxi Česká a obzvláště taxikář p. Furiak, který svou kartu invalidy zneužívá pro své zákazníky.
Naposledy upravil kadanaaak dne ned úno 21, 2010 9:46 pm, celkově upraveno 2
kadanaaak

Příspěvekod johny90 » ned úno 21, 2010 12:08 am

Doporučuji Vám nesoudit člověka podle toho, jak ho vidíte jít po ulici. A když se Vám stále nebude něco líbit, tak jděte za dotyčnou osobou a promluvte si s ní z očí do očí a pak sám možná uvidíte, že změníte názor na chování dotyčného.

Rovnou se omlouvám, jestli se můj příspěvěk někoho dotkl, ale takovéhle myšlení prostě nemám rád.
Johny90
Naposledy upravil johny90 dne ned úno 21, 2010 9:41 pm, celkově upraveno 1
johny90

Příspěvekod kadanaaak » ned úno 21, 2010 10:45 am

Co se tyce prukazu ZTP a ZTP-P a k tomu vydávaných karet O1 vím docela dost. Konkrétně k p. Furiakovi. Osoba užívající výhody ZTP může stát v zákazu stání, nesmí však tvořit se svým vozidlem překážku v silničním provozu. Tam kde je zákaz zastavení nemá osoba s kartou O1 žádné vyjimky. Tzn. že zastavování v křižovatkách a na přechodech se zákazníkama taxislužby, bych neviděl moc dobře. V křižovatce, na zastávkách, na přechodech atd. se nesmí zastavit ani stát, protože je tím tvořena překážka (§27 zák. č. 361/2000Sb. o provozu na pozemních komunikacích). No a to je to, o čem mluvím u tohoto pána. Když chce užívat výhod karty O1, tak ať je užívá ke své osobě, a ne proto, že zákazníkovi se nechce jít o deset metrů dál, tak mu zastaví i tam, kde nesmí a pak mává kartou na MPka, že on může. To samé je v Tyršově ul., kde jen projíždí. Do zákazu vjezdu může osoba užívajicí výhod ZTP vjet jen v případě, že do této ul. jede a né proto, že se mu nechce objíždět další blok baráků. Mám na mysli cestu od hradu k Hamiru.
P. Furiaka bych už nechal. On si jednou naběhne sám. proti jeho postižení nemam nic. Vím že kartu může mít kdokoliv s jakýmkoliv omezením. Můj příbuzný má kartu taky a taky to na něm není vidět. jenže když má jít delší dobu od auta, tak to neudejchá. Šlo o to, že používá kartu pro své zákazníky, aby nemuseli oni docházet daleko i přes to, že jsou zdraví. Asi jsem se v příspěvku špatně vyjádřil (příspěvek jsem upravil, aby nebyl špatně chápán). Omlouvám se a snad je to teď již jasné.
Původním tématem ovšem bylo, že všichni taxikáři dělají přestupky a ostatní řidiči, že to nedělají. Já vidím více netaxikářů, kteří zastavují v křižovatkách, na přechodech, v zastávkách atd.
kadanaaak

Příspěvekod johny90 » ned úno 21, 2010 9:43 pm

Také jsem upravil svůj příspěvěk, aby nebyl špatně chápán ...
johny90

Příspěvekod kadanaaak » ned úno 21, 2010 9:58 pm

Ja upravil jen jednu vetu, koukam, ze Vy cely prispevek. Ted to vypada, ze si tu placam pismenka na klavesnici z cesty. Skoda, mohla byt souvislost mezi nasemi prispevky. Jinak nesoudim cloveka podle toho jak jde po ulici, ale prave na zaklade jeho jednani a komunikaci s nim. A jinak jsem s p. Furiakem nekolikrat mluvil.
kadanaaak

Příspěvekod miltas » sob úno 27, 2010 1:13 pm

jenže kdž jedu 50km/h od prioru do města nahoru a předjíždímě taxik a je jedno o koho zrovna jde,,a nahoře stoji poldova a nic..nechaj project,,nebo staní na zakazech celý večer a vjížděni do zakazu atd,, je fakt že jim nadržujou,,jestli někdo někdy videl jak policie stavi taxi tak at to sem napíše, a to nemyslim staní v křižovatce.myslim běžnou siln,kontrolu,
miltas

Příspěvekod kadanaaak » sob úno 27, 2010 9:05 pm

To jo, s tím souhlasím. Jenže v Kpt. Jaroše stojí vždycky PČR (státní) a ne MP (městská). Tím chci říct, že nevidím chybu u MPíků. Jeden dopravák z Kadaně taxikáře stavěl, ale už tam bohužel nedělá. Probíral jim prý pěkně i dokumenty, co mi kdysi jednou na pivku jeden taxikář(už nejezdí) říkal. MPíci mají v zastavování vozidel a řešení jejich přestupků trochu omezenější možnosti. MPíci můžou taxikářům znepříjemnit jejich působnost v Kadani třeba tím parkováním(to si myslím dělají), ale jejich způsob jízdy a jiné přestupky je třeba směrovat, dle mého názoru, na PČR.
Prosím nenapadejte mě sprostě a urážlivě, napsal jsem jen svůj názor. Děkuji za pochopení.
kadanaaak

Zpět na Městská policie KADAŇ