Parkování v ulici Sukova

Prosím pouze dotazy pro starostu.

Parkování v ulici Sukova

Příspěvekod zde » čtv bře 04, 2010 9:06 am

Dobrý den pane statosto,
chtěl bych se zeptat, jestli se ještě někdy vráti do ulice značka zákaz stání, tato značka tam byla několik let a byla odstraněna při výstavbě parkovacích ploch v přilehlé ulici Zeyerova. Chvilkové odstranění značky člověk chápal, ale co nechápu je to, že ji tam již nikdo nevrátil. Ulice je narvaná k prasknutí, v zimě měl člověk strach touto ulicí projet, aniž by se děsil toho, že skončí nabouraný v koloně stojících aut, vytlačený protijedoucím auten. V této ulici je také odbočka do ulice věžní a díky špatně parkujícím autům, které nedodružují dopravní předpisy a parkují v křižovatce vzniká na této křižovatce zatím jen k usměvným kolizím, kdy je ulice zablokována ..... osobně si myslím že sundání značky zákaz stání je hodně špatný krok, parkoviště u "Mertlíka" je poloprázdné , parkoviště v ulici Zeyerova to samé, takže parkovací místa jsou... řidiči jsou tak drzí že parkují těsně před a za přechodem k bývalé prodejně Mova, nikde není vidět práce MP která vesele projíždí okolo a tyto dopravní přestupky ignoruje (tím nechci říkat že MP nic nedělá, ba naopak jsem z jejich prací spokojen, ale toto místo nějak přehlíži, nebo na něj zapomíná), je jen otázka času, kdy řidič přehlídne chodce na přechodu díky tomu, že několik cm před přechodem stojí zaparkované vozidlo které tam nemá co dělat .... jak jsem již zmiňoval parkovacích míst v okolí je víc než dost, řidiči mají kde parkovat ... bude se stímto něco dělat nebo počkáme, až tam nedejbože auto kvůli nepřehlednosti ulice srazí malé dítě a pak to město začne řešit?
Děkuji za odpověď.
zde

Re: Parkování v ulici Sukova

Příspěvekod zde » úte bře 09, 2010 10:08 am

[quote="zde"]řidiči jsou tak drzí že parkují těsně před a za přechodem k bývalé prodejně Mova[/quote]

takže změna v neděli si nějaký frajer zaparkoval přímo na přechodu .... stál tam několik hodin ...
zde

Příspěvekod kadanaaak » úte bře 09, 2010 11:46 am

Když tam stálo auto několik hodin, tak se Vás chci zeptat: Kolikrát jste zavolal na MP, nebo PČR, aby přijeli a přestupek někdo řešil. Brečíte na špatném místě. Starosta nemá ve své náplni řešit přestupky. A umístění značek také řeší jiný odbor.
Já osobně nevidím odstranění značky jako špatné. V Kadani je plno jiných užších ulic a není problém. Maximálně bych omezil stání od křižovatky k přechodu. Za přechodem bych osobně auta za problém neviděl. Mimochodem za určitých podmínek se těsně za přechodem stát může.
kadanaaak

Příspěvekod zde » úte bře 09, 2010 12:12 pm

člověče na Vás jsem čekal jak na boží smilování .... nebydlím v té ulici jen jsem jí projížděl v určitém časovém horizontu proto vím že tam auto stálo několik hodin .... je mi jedno jesli vy něco vydíte špatně nebo ne, situaci v ulici znám dobře, několik let jsem tam bydlel a vím, že je to tam plné malých dětí .... nechci aby starosta vybíral pokuty a stavěl značky, ale aby dal podnět k řešení této situace a dohlídl na MP a jejich práci (MP spadá pod starostu města) a práci svých uředníků ... prosím běžte si spamovat a radit do jiného příspěvku toto je můj dotaz na starostu a s vámi nehodlám vůbec dizkutovat, respektujte to prosím ... mějte se fajn a naschledanou

na vaše další příspěvky nebudu reagovat ... děkuji za pochopení
zde

Příspěvekod kadanaaak » úte bře 09, 2010 1:45 pm

No vidíte to, já tam jezdím několikrát za den a zatím jsem žádnou úsměvnou situaci neměl. Sem tam někdo vykládal něco z auta, tak jsem počkal tak 10 vteřin, než projede protijedoucí auto a jel jsem dál. Nereaguji zde proto, že bych chtěl nějak snižovat Váš názor, ale proto, že mám též nějaký názor a nerad bych, aby se udělal nějaký unáhlený závěr. K umístění dotazu jsem měl na mysli, že by se více hodil do kolonky "doprava". Že je starosta velitelem MP vím také moc dobře, ale na dohled správné práce MPíků bych spíše oslovil ředitele MP, který je přímo tímto úkolem pověřený. Až když by tohle nepomohlo, tak pak bych teprve otravoval zaměstnavatele MP, což je město Kadaň a zastoupeno je právě starostou. Jinak taky jezdím po Kadani, taky vidím hodně přestupků a nespamuju tu s nima. ;)
PS: 1) forum je veřejné, tak jestli máte soukromý dotaz, tak musíte jinou cestou.
2) diskutovat se mnou nemusíte, já Vás k tomu nenutím. Měl jsem jen dotaz, zda jste udělal něco pro vyřešení přestupku, který Vám vadil.
3) malé děti jsou po celé Kadani. navrhoval bych udělat zábrany mezi chodníkem a silnicí. Jestli jste bydlel v Sukovce, tak jistě víte, že si zde (i jinde v Kadani) chodci (včetně dětí) chodí beztak mimo přechod mezi paneláky. Taky původně pocházím z této části Kadaně.
4) samozřejmě se tímto příspěvkem nechci zastávat MPíků, jestli opravdu tento přestupek přehlédli. Řešit by ho samozřejmě měli. Jen nevím, zda je tam i svislá dopravní značka. To jen v případě zasněžení vodorovné.
kadanaaak

Příspěvekod nemo » úte bře 09, 2010 7:30 pm

Pro "zde"
asi nevíte, co je to spam. Spam je nevyžádané masově šířené sdělení (nejčastěji reklamní) šířené internetem. Souhlasím s kadanaaakem, že tento dotaz patří spíše do sekce "Doprava" a že toto fórum je pro každého. Nechápu, proč se snažíte někomu zakazovat psát do diskuze a hrát si tu na cenzora.
Máte to jasně napsáno nahoře...Pouze diskuzní fórum oficiálních stránek města Kadaň - zde nelze žádat o oficiální vyřízení žádostí.
nemo

Příspěvekod zde » čtv bře 11, 2010 1:47 pm

Ještě doplňující informace k otázce:
Zrovna jsem si pročítal dizkuzi o zimních chodnících v kadani i zde jsem našel zmíňku o ulici Suková:

"Konkrétně v Sukovce, kde je dnes povoleno stání, chodník podél aut se nedá ošetřit,hrozí poškození některého vozu. Snih se z ulice musí hrnout na opačnou stranu, jinak by vozidla neodjela.Zbylý pruh je úzký a velký sypač rve sníh až na chodník.Ten traktůrek, který jste viděl, ten val prostě neprojede." (autor p.Kaufman)

myslím, že to toto hovoří samo o sobě, možná jsem natvrdlý ale já opravdu tedy nechápu, proč se budovalo nové parkoviště v Zeyerovce když je poloprázdné nemělo to město teda vyřešit prostým sundáním značky ?? (která je stejně sundaná) a peníze investovat jinam, no snad mi někdo odpoví .... vím že zima už končí, ale myslím že to je dobré poučení pro zimu příští ...
zde

Příspěvekod Bejček » ned bře 21, 2010 7:43 pm

Dobrý den,
byl jsem pověřen p. starostou, abych vnesl trochu světla do problému.
Značka zákaz stání byla v Sukově ulici umístěna v době, kdy byla obousměrně využívána městskou hromadnou dopravou. Trasa MHD je již delší dobu odkloněna. O odstranění značky v Sukově ulici ve směru k průtahu, bylo rozhodnuto při kontrole dopravního značení 2.4.2009 za účasti Města, Technických služeb, PČR-dopravní inspektorátu a Městské policie. Důvodem byl, tak jako v téměř celé Kadani, nedostatek parkovacích míst. Stanovení předcházelo přeměření šířkových poměrů a posouzení ve vztahu k platným předpisů. Od pátku jsem byl několikrát na místě a přeměřil jsem si i zbývající, volnou šířku vozovky od podélně zaparkovaného vozidla. Naměřil jsem 5,75 m. Podle platné normy je nejnižší šířka pro obousměrný provoz 5,5 m. Nemohu být přítomen v místě stále, nevylučuji, že se může stát, že někdo bude stát u obrubníku za podmínek platných pro značku B29 - zákaz stání a vznikne tak dočasná překážka. V dané ulici však není tak velký provoz, aby došlo k tvoření front. Porušuje-li někdo ustanovení zákona 361/2000 Sb. (mimo jiné pravidla silničního provozu), je k řešení příslušná policie, a to PČR, případně městská. Zaráží mne však, že někdo říká, že je tam míst pro parkování dost i bez tohoto řešení, zvláště, když tam nebydlí. Nevím kde parkuje, ale rozhodovat kdo a z jaké dálky má chodit z parkoviště k bydlišti mi, při vší úctě, připadá nepříslušné ne-li neslušné.
Ivan Bejček, ved. odboru dopravy
Bejček

Příspěvekod zde » úte bře 23, 2010 7:38 am

Dobrý den pane Bejčku,
předem děkuji za odpověď .... možná Vás zaráží a přijde Vám neslušné, že se ozval občan který již v ulici nebydlí, mne zase zaráží, že o situaci jaká je ve zmiňované ulici rozhudují lidé kterí ji jednou přeměří metrem a dojdou se do ulice občas podívat. Jak jsem již psal v ulici jsem bydlel několik let, dodnes tam bydlí naši příbuzní a dodnes ulicí několikrát projíždím a do ulice chodím ... parkovacích míst je zde opravdu mnoho a jsou tu vystavená parkoviště, která jsou poloprázdná, zato je je tu spousta nově parkujicích aut, která v zimě znemožňují úklid sněhu, parkují kde se jim zlíbí a dopravní předpisy nerespektují a město nad tím zavírá oči a je mu to šumafuk a když se ozve občan kterému se situace nelíbí a chce vysvětlení proč se tomu tak stalo je jeno názor označený za nepříslušný ne-li neslušný ... takže z bezproblémové ulice jste udělali ulici problémovou a běda ti jestli se ozveš občane ... budu na Vás a pana starostu myslet při volbách až půjdu dát svůj hlas do volebních uren (jak do komunálních tak parlamentních) .. při vší úctě i tak děkuji za odpověď

jinak malá rekapitulace jak věc vidí neslušný obřan:
město vystavilo parkoviště které není využíváno - tak jsme zase nechali někoho vydělat
kvůli výstavbě parkoviště byl pokácen x let starý ořechovník - a proč ne stromy jsou zbytečné máme jich dost.. třeba v lese že jo
zrušilo zákaz stání v ulici aby řidiči mohli parkovat před vchodem - navrhuji vystavit nájezdy přímo k oknům obvacích pokojů čím blíže tím lépe!
v zimě se nedá ulice udržovat - aspoň město ušetří a má se na co vymlouvat
pohodlí některých občanů nad bezpečnost ostatních
50 - 200 metrů je podle našich úředníků tak velká vzdálenost, že by ji někteří naši občané neušli proto doporučuju vystavit novou speciální trasu MHD nejlépe metro s eskalátory do obývacích pokojů
zde

Příspěvekod Bejček » úte bře 23, 2010 10:50 am

Díky za Vaši, vypovídající, reakci. Každý má nárok na svůj názor. Stejně tak Vy. Nechci ani nemohu Vám jej brát. Pro upřesnění : jsem úředník na odboru dopravy, tedy nejsem volen (v tom mne Vaše vyhrožování nechává klidným) a na odboru nemáme na starosti jen "Váš" problém. Zdá-li se Vám tedy, že bychom tam měli být trvale, je to omyl. Na další osobní invektivy, s dovolením, nebudu odpovídat, protože k tomu fórum opravdu neslouží.

S úctou
Ivan Bejček
Bejček

Příspěvekod zde » úte bře 23, 2010 12:29 pm

Vážený pane Bejčku,
nikdo vám zde nevyhrožuje, toto je trochu dětinské ne? Mluvil jste z pověření starosty a já starostovi zkrze Vás odpovídám, jsem s prací vašeho uřádu nespokojen a na obyčejný dotaz odpovídáte slovy, že se vám můj dotaz zdá nepříslušný ne-li neslušný, divná odpověď na zaslaný dotaz .... chytrý čtenář si udělá posudek na celou situaci sám, je zbytečné cokoliv zde dále rozebírat, každý má na situaci zcela odlišný názor. Musím Vám dát za pravdu k napadání a hádání toto fórum opravdu neslouží.
zde

Zpět na Dotazy pro starostu