Komunální volby 2006 - výměna názorů a postřehů

Vaše náměty na nové větve

Komunální volby 2006 - výměna názorů a postřehů

Příspěvekod boban » pon říj 09, 2006 1:29 pm

Mnoho kandidujících do obecního zastupitelstva je ąiroké voličské veřejnosti zcela neznámo. K některým neznámým kandidátům a uskupením můľe mít voličská veřejnost vytvořen zbytečně předpojatý a odmítavý postoj, nebo naopak, někteří staronoví kandidáti, kteří mají moľnost mediálně se vytrvale zviditelňovat, se mohou do zastupitestva dostat takzvaně za hubičku. Dejme alespoň na tomto fóru veřejnosti moľnost výměny názorů a postřehů ke kandidátkám do nadcházejících komunálních volbách.
boban

Příspěvekod boban » stř říj 11, 2006 7:40 am

Funguje v tomto diskusním fóru nějaký moderátor?
boban

Příspěvekod rohanka » stř říj 11, 2006 6:25 pm

Moderátor se nehlásí,já mám jen pár drobností.Uľ sem se chystal zeptat pana starosty,jako lídra ODS,co říká ,,Ivaně do senátu" na místním ľelezničním nadjezdu,kdyľ tu náhle byla doplněna rádobysenátorkou Beneąovou.Tak to asi po volbách tyhle strany odstraní spolu.A k paní Beneąové....má heslo:Budu bojovat proti korupci.Srovnáme-li současné mediální seriály ČSSD s tímto heslem,znamená to jediné,paní Beneąová jde proti vlastní straně.
rohanka

Příspěvekod boban » pon říj 16, 2006 7:04 am

Zdá se, ľe do zahájení voleb se zaloľení nové větve nedočkáme. Chci věřit, ľe je za tím pouze lajdáctví odpovědných zaměstnanců města, případně smluvních partnerů města, kteří zajią»ují sluľbu administrátora tohoto fóra. Nebo se snad, proboha, převáľně ODSácké vedení města obává otevřeného hodnocení svého dosavadního "vládnutí".
boban

Pro pana Kotába

Příspěvekod rohanka » stř říj 18, 2006 4:18 pm

Nerad píąu do příspěvků,určených panu starostovi,proto si dovolím,nechat zde vzkaz panu Kotábovi.O vaąí Dělnické straně není,v době od voleb k volbám,slyąet ani slovo.®ádný program,ľádné sliby,o nějaké bohulibé činnosti ani nemluvě.Ale v předvolebním období začnete plnit stránky tohoto fóra.V minulých volbách jste nám sem kopíroval články o Straně zelených,teď uľ týden pláčete,nad nevylepenými plakáty a argumenty ostatních diskutujících házíte za hlavu.Můj názor je,ľe svoji nulovou pozitivní činností a vlastní arogancí poąkozujete vlastní stranu víc,neľ vąichni zaměstnanci kabelovky,kina i radnice dohromady......I za kadaňskými zahrádkáři je vidět víc práce a jím bych dal hlas raději.Takľe doufám,ľe se na radnici nedostanete ani náhodou a přeji mnoho úspěchů v něčem jiném,neľ je komunální politika.
rohanka

Re: Pro pana Kotába

Příspěvekod Josef E.Dolecek » stř říj 18, 2006 7:02 pm

rohanka píše:Nerad píąu do příspěvků,určených panu starostovi,proto si dovolím,nechat zde vzkaz panu Kotábovi.O vaąí Dělnické straně není,v době od voleb k volbám,slyąet ani slovo.®ádný program,ľádné sliby,o nějaké bohulibé činnosti ani nemluvě.Ale v předvolebním období začnete plnit stránky tohoto fóra.V minulých volbách jste nám sem kopíroval články o Straně zelených,teď uľ týden pláčete,nad nevylepenými plakáty a argumenty ostatních diskutujících házíte za hlavu.Můj názor je,ľe svoji nulovou pozitivní činností a vlastní arogancí poąkozujete vlastní stranu víc,neľ vąichni zaměstnanci kabelovky,kina i radnice dohromady......I za kadaňskými zahrádkáři je vidět víc práce a jím bych dal hlas raději.Takľe doufám,ľe se na radnici nedostanete ani náhodou a přeji mnoho úspěchů v něčem jiném,neľ je komunální politika.

souhlas
"Někteří lidé jsou jak osli: naložíš jim, zapráskáš bičem a ještě radostně zahýkají..."
Josef E.Dolecek

Příspěvekod Dalibor Černý » stř říj 18, 2006 7:23 pm

rohanka píše:Nerad píąu do příspěvků,určených panu starostovi,proto si dovolím,nechat zde vzkaz panu Kotábovi.O vaąí Dělnické straně není,v době od voleb k volbám,slyąet ani slovo.®ádný program,ľádné sliby,o nějaké bohulibé činnosti ani nemluvě.Ale v předvolebním období začnete plnit stránky tohoto fóra.V minulých volbách jste nám sem kopíroval články o Straně zelených,teď uľ týden pláčete,nad nevylepenými plakáty a argumenty ostatních diskutujících házíte za hlavu.Můj názor je,ľe svoji nulovou pozitivní činností a vlastní arogancí poąkozujete vlastní stranu víc,neľ vąichni zaměstnanci kabelovky,kina i radnice dohromady......I za kadaňskými zahrádkáři je vidět víc práce a jím bych dal hlas raději.Takľe doufám,ľe se na radnici nedostanete ani náhodou a přeji mnoho úspěchů v něčem jiném,neľ je komunální politika.
Souhlas.
Dalibor Černý

ČSSD - zločinecká organizace

Příspěvekod Josef E.Dolecek » čtv říj 19, 2006 1:32 pm

Vilém Buriánek, Zdeněk Doleľel, Jan Fencl, Andrej Grega, Stanislav Gross, Jan Hanáček, Josef Hojdar, Miroslav Jansta, Věra Jourová, Tomáą Kadlec, Jan Kavan, Eva Klimovičová, Luděk Krystýn, Jan Mareą, Michal Kraus, Marian Ku¶, Otakar Kypta, Petr Lachnit, Egon Lánský, Josef Láznička, Jan Mládek, Jaroslav Palas, Ladislav Pé»a, Karel Ponocný, Petr Pospíchal, Pavel Přibyl, Milan Pulec, David Rath, Zdeněk Richtr, Miloslav Řehulka, Jaromír Schling, Ludmila Schwarzová, Barbora Snopková, Marie Součková, Karel Srba, Jindřich Sznapka, Ivo Svoboda, Vladimír ©iąa, Jana Volfová, Frantiąek Vybíral, Jiří Vyvadil, Lubomír Zaorálek, Ladislav Zelinka, Eduard Zeman, Petr Zgarba, Lubomír ®emlička
"Někteří lidé jsou jak osli: naložíš jim, zapráskáš bičem a ještě radostně zahýkají..."
Josef E.Dolecek

volby

Příspěvekod volic » čtv říj 19, 2006 6:27 pm

Zdravím vąechny voliče i nevoliče.

Někteří se teprve rozhodujete, a někteří jiľ máte jasno koho volit. Jen napíąi jak jsem se rozhodoval já. Podle mých zkuąeností nejsou komunální volby o tom kdo je v jaké straně, ale o člověku kterého volíte. Já osobně nevolím stranu, ale lidi, kteří toho jiľ hodně dokázali, nehrabou si jen do svých kapes, nejeví se jako zkorumpovaní ničemové, nemají nos nahoru, nikoho neuráľejí, na nic si nehrají, dovedou si udělat respekt, přitom vąak mají jednání na úrovni a hlavně plní své předvolební sliby.
Jeden z takových je právě pan starosta Kulhánek.

Určitě mne nezaujal ani jeden s kandidujících za stranu DS. Promiňte pane Kotáb, ale kdyľ jsem viděl vaąi kadidátku tak mi bylo nevolno. :wink:
Naposledy upravil volic dne pát říj 20, 2006 8:26 am, celkově upraveno 1
volic

Příspěvekod Hana Kaufmanová » čtv říj 19, 2006 8:59 pm

Samozřejmě se nedá nikomu radit koho volit. Ale koho volit určitě nebudu je ten, který uľ v zastupitelstvu je, ale jaksi ho to aľ zas tak moc nezajímá. Dokonce někteří z nich mají tu drzost kandidovat znovu a spoléhat na to, ľe lidé nečtou takové věci, jako je prezence . Ta by se měla rozesílat vąem občanům Kadaně.
http://www.mesto-kadan.cz/user_data/zpr ... /radne.xls
Hana Kaufmanová

Příspěvekod volic » pát říj 20, 2006 8:28 am

Hana Kaufmanová píše:Samozřejmě se nedá nikomu radit koho volit. Ale koho volit určitě nebudu je ten, který uľ v zastupitelstvu je, ale jaksi ho to aľ zas tak moc nezajímá. Dokonce někteří z nich mají tu drzost kandidovat znovu a spoléhat na to, ľe lidé nečtou takové věci, jako je prezence . Ta by se měla rozesílat vąem občanům Kadaně.
http://www.mesto-kadan.cz/user_data/zpr ... /radne.xls

Viděl jsem to jiľ dříve. A plně s Vámi souhlasím.
volic

postřehy ke komunálním volbám

Příspěvekod Josef E.Dolecek » pon říj 23, 2006 8:10 am

Jsem rád, ľe voliči dokázali ocenit práci, kterou minulé vedení města udělalo. Věřím, ľe to bude pro nadcházející volební období dobrý závazek vůči voličům a ľe se jej povede naplnit.

Jsem rád, ľe se do zastupitelstva dostalo plno mladých lidí, kteří mohou přispět novým pohledem na město a komunální politiku. Jen houą» a větąí kapky.

Jsem nerad za stranu P.Kotába a za divadýlko, které předvádí - včera jsem o tom slyąel i z radia Impuls. Petře, trochu soudnosti! Voliči oceňují práci, pracovitost a reálný program, tak je prosím nepodceňuj, ľe by tě volili kdyby si na plakátovacích plochách visel.
Mimochodem, byl jsi to ty a tvoji kumpáni kteří jeątě za dob Sládka přelepovali plakáty vąech ostatních stran bez jakýchkoliv skrupulí, se divím ľe ti to tenkrát nevadilo.

Jsem nerad, ľe doktor Maąek nenalezl dostatek sebereflexe a opět měl snahu se cpát do zastupitelstva. Co tam pohledává člověk, který po dlouhá volební období opovrhuje voliči a ani jednou nenajde dostatek SLU©NOSTI aby odpověděl k problematice, která se ho týká. Jste arogantní nabob pane doktore Maąku, to je můj názor na Vás a jsem smutný, ľe budete svou přítomností v zastupitelstvu blokovat místo jiným. Je o Vás totiľ slyąet ve vztahu ke komunální politice jen v období opřed volbami, jinak totální vzduchoprázdno. Ono ve výsledku mezi Vámi a pane Kotábem moc rozdílu není, vy vąak oproti němu máte výhodu jak v doktorském titulu na který voliči "letí" a v pozici ředitele nemocnice, z mého pohledu navíc neschopného. Doufám, opravdu doufám, ľe Vás do rady města nepozvou a zůstanete po boku komunistů v opozici.

Josef E.Dolecek
Josef E.Dolecek

Příspěvekod Petr Kotáb » úte říj 24, 2006 6:11 pm

®e není o Dělnické straně slyąet je způsobeno tím, ľe se jaksy média o nás pozapomínají zmiňovat. Jinak strana funguje a pořádá různé akce po celý rok. Stránky fóra v předvolebním období opravdu neplním. Pouze jsem napsal vzkaz či stíľnost panu starostovi, který mi mimochodem dal za pravdu, a to ľe se začali ozývat daląí a daląí, kterým můj příspěvek nebyl určen jiľ není moje vina. Já jsem poté pouze odpovídal, na rozdíl třeba od doktora Maąka, který ač je zastupitelem, tam na odpovědi občanům z vysoka kaąle. Takľe já nad ničím nepláču. Pouze jsem chtěl aby kaľdá z kandidujících stran měla (a ze zákona má mít) stejné podmínky pro předvolební kampaň.
Právo a Spravedlnost
Petr Kotáb

Re: volby

Příspěvekod Petr Kotáb » úte říj 24, 2006 6:14 pm

volic píše:Zdravím vąechny voliče i nevoliče.

Někteří se teprve rozhodujete, a někteří jiľ máte jasno koho volit. Jen napíąi jak jsem se rozhodoval já. Podle mých zkuąeností nejsou komunální volby o tom kdo je v jaké straně, ale o člověku kterého volíte. Já osobně nevolím stranu, ale lidi, kteří toho jiľ hodně dokázali, nehrabou si jen do svých kapes, nejeví se jako zkorumpovaní ničemové, nemají nos nahoru, nikoho neuráľejí, na nic si nehrají, dovedou si udělat respekt, přitom vąak mají jednání na úrovni a hlavně plní své předvolební sliby.
Jeden z takových je právě pan starosta Kulhánek.

Určitě mne nezaujal ani jeden s kandidujících za stranu DS. Promiňte pane Kotáb, ale kdyľ jsem viděl vaąi kadidátku tak mi bylo nevolno. :wink:

Váľený voliči.
Zkuste se také jednou nestydět za své názory a podepiąte se, a» vím s kým diskutuji.
To, ľe vám bylo nevolno mne velmi mrzí. I mne bylo nevolno, kdyľ jsem viděl jména některých kandidátů jiných stran. Ale zvládl jsem to. Doufám, ľe vy taky.
S vaąím názorem na pana Kulhánka plně souhlasím.
Právo a Spravedlnost
Petr Kotáb

Re: postřehy ke komunálním volbám

Příspěvekod Petr Kotáb » úte říj 24, 2006 6:20 pm

Josef E.Dolecek píše:Jsem rád, ľe voliči dokázali ocenit práci, kterou minulé vedení města udělalo. Věřím, ľe to bude pro nadcházející volební období dobrý závazek vůči voličům a ľe se jej povede naplnit.

Jsem rád, ľe se do zastupitelstva dostalo plno mladých lidí, kteří mohou přispět novým pohledem na město a komunální politiku. Jen houą» a větąí kapky.

Jsem nerad za stranu P.Kotába a za divadýlko, které předvádí - včera jsem o tom slyąel i z radia Impuls. Petře, trochu soudnosti! Voliči oceňují práci, pracovitost a reálný program, tak je prosím nepodceňuj, ľe by tě volili kdyby si na plakátovacích plochách visel.
Mimochodem, byl jsi to ty a tvoji kumpáni kteří jeątě za dob Sládka přelepovali plakáty vąech ostatních stran bez jakýchkoliv skrupulí, se divím ľe ti to tenkrát nevadilo.

Jsem nerad, ľe doktor Maąek nenalezl dostatek sebereflexe a opět měl snahu se cpát do zastupitelstva. Co tam pohledává člověk, který po dlouhá volební období opovrhuje voliči a ani jednou nenajde dostatek SLU©NOSTI aby odpověděl k problematice, která se ho týká. Jste arogantní nabob pane doktore Maąku, to je můj názor na Vás a jsem smutný, ľe budete svou přítomností v zastupitelstvu blokovat místo jiným. Je o Vás totiľ slyąet ve vztahu ke komunální politice jen v období opřed volbami, jinak totální vzduchoprázdno. Ono ve výsledku mezi Vámi a pane Kotábem moc rozdílu není, vy vąak oproti němu máte výhodu jak v doktorském titulu na který voliči "letí" a v pozici ředitele nemocnice, z mého pohledu navíc neschopného. Doufám, opravdu doufám, ľe Vás do rady města nepozvou a zůstanete po boku komunistů v opozici.

Josef E.Dolecek

Ahoj Pepo.
Naąe strana ľádné divadýlko nepředvádí. Jen jsme se chtěli mít stejné podmínky pro kampaň, jaké byly umoľněny i ostatním kandidujícím stranám. Nevím co je na tom ąpatného. Kdyby byla znemoľněna předvolební kampaň tvojí ODS, určitě by se ozvala také.
Za doby Dr. Sládka jsme opravdu přelepovali plakáty jiných stran, zrovna tak jako oni nám. A kdyľ jiná politická strana nechala naąe plakáty na pokoji, nechávali jsme být i my jejich. Bohuľel právě větąinou lidé z ODS přelepovali nejen naąe, ale vąech stran. Pamatuji, kdyľ jsme jednou lepili plakáty po naąem okrese, a při zpáteční cestě byli vąechny přelepeny plakáty ODS ačkoli vąude okolo byla spousta místa. Divíą se, ľe jsme je potom přelepili také?
Právo a Spravedlnost
Petr Kotáb

???

Příspěvekod Josef E.Dolecek » stř říj 25, 2006 8:09 am

Petře, nikdy ODS nepřelepovala plakáty kohokoliv. Alespoň na naąem okrese. Plakáty byly ve městech výhradně vylepovány firmou, která buď plochy vlastnila, nebo která pro vąechny subjekty výlepy zajią»uje, tj. nejrůznějąí Správy kin apod. Plakáty jsme vľdy takovýmto subjektům předávali k výlepu a praxe byla vľdy taková, ľe dopředu jsme věděli kolik plakátů můľeme k výlepu poskytnout a na jakou plochu máme nárok. Naopak si velmi dobře pamatuji, kdyľ měl Dr.Sládek mítink v CV na náměstí, tak přestoľe jsme měli řádně pronajaté plakátovací plochy na veřejném osvětlení, tak po tomto mítinku byly veskrze vąechny naąe plakáty přelepeny těmi s modrookým vůdcem.
Josef E.Dolecek

Maąek a ti druzí ....

Příspěvekod Hubert » stř říj 25, 2006 9:10 am

Váľený pane Dolecku,
plně s Vaąím názorem na výąe zmíněného "nadradního, nadprimáře, nadředitele, nadnaboba a kupce" v jedné osobě soulasím. Vaąe formulace je velmi výstiľná a popisuje fakt, který je bohuľel v Kadani realitou. Po celém světě platí, ľe nové koątě lépe mete, ale někteří jedinci toto pravidlo svou arogancí naplňují jako ta výjímka toto potvrzující. A ąlo by jmenovat daląí - např. p. Hrdina, hrdina debat o budoucnosti města i konkrátních jedinců, který zřejmě sleduje jak probíhá hlasování aby se mohl přidat k těm silnějąím; p. Ouzký - asi něco dokázal kdyľ je europ...., ale někde jinde (bydlí v Praze, viz účast na zasedání zastupitelstva v minulých letech) a je naprosto odtrľen od reality Kadaně; p. Müller - totální negativista vůči osobě p. Kulhánka, jehoľ konání nebylo bylo silně ovlivněno jeho nenávistí vůči vítězi volby nového starosty, čímľ zablokoval a znemoľnil spoustu dobrých věcí, které mohly být a nejsou. Mohl bych pokračovat, ale nemám tolik času. Dodávám ľe výąe zmínění páni : Maąek, Hrdina, Müller dosti zkompikovali ľivot mě a hlavně mojí rodině. Pozor tedy na ně (samozřejmě se vąí sluąností) a nečekejte, ľe by se nám za to někdy omluvili, ami na to nepřijdou a pokud je napadne ľe by mohli, stejně to neudělají.
P.S. 1: Volme konečně podle toho co kdo umí a jak je sluąný člověk a ne doktory, učitele a jim podobné jen proto, ľe je známe z nemocnica a ze ąkol, kde jsou na očích.
P.S. 2: Můľe ředitel nemocnice s.r.o. (i kdyľ nebo moľná spíą) v majetku města zasedat v zastupitelstvu a radě a dělat finance pro příspěvkové organizace s podílem města?
Hodně zdaru nám nakrklým a hodně zmaru těm co nás nakrkli.
Hubert

Re: ???

Příspěvekod Petr Kotáb » čtv říj 26, 2006 4:16 am

Josef E.Dolecek píše:Petře, nikdy ODS nepřelepovala plakáty kohokoliv. Alespoň na naąem okrese. Plakáty byly ve městech výhradně vylepovány firmou, která buď plochy vlastnila, nebo která pro vąechny subjekty výlepy zajią»uje, tj. nejrůznějąí Správy kin apod. Plakáty jsme vľdy takovýmto subjektům předávali k výlepu a praxe byla vľdy taková, ľe dopředu jsme věděli kolik plakátů můľeme k výlepu poskytnout a na jakou plochu máme nárok. Naopak si velmi dobře pamatuji, kdyľ měl Dr.Sládek mítink v CV na náměstí, tak přestoľe jsme měli řádně pronajaté plakátovací plochy na veřejném osvětlení, tak po tomto mítinku byly veskrze vąechny naąe plakáty přelepeny těmi s modrookým vůdcem.

Ahoj Pepo.
Poslední případ, kdy ODS přelepovala plakáty jiným stranám jsem viděl (a nejsem sám) zhruba před týdnem. Situace probíhala tak, ľe se přiřítilo auto, dotyčný přelepil co se dalo plakáty ODS a zase odfrčel pryč.
Právo a Spravedlnost
Petr Kotáb

Příspěvekod energic » pát lis 03, 2006 7:01 am

pro Kotab:

hele posledni dobou jsem cetl chomutovsky denik a koukam ze se ti tam docela venujou co?
ted tam byl i clanek o tom to foru a jak se to tu resi apod.docela zajimavy.ze by tam pracoval nejakej tvuj kamos/ka?

ps:tak co podnika DS?ze by nic,a jste porad urazeni neuspechem??? :roll:
energic

Příspěvekod Petr Kotáb » pát lis 03, 2006 1:59 pm

energic píše:pro Kotab:

hele posledni dobou jsem cetl chomutovsky denik a koukam ze se ti tam docela venujou co?
ted tam byl i clanek o tom to foru a jak se to tu resi apod.docela zajimavy.ze by tam pracoval nejakej tvuj kamos/ka?

ps:tak co podnika DS?ze by nic,a jste porad urazeni neuspechem??? :roll:

Bohuľel nevím co píąe Chomutovský deník, nebo» jej kupuji nepravidelně, a proto jsem tebou zmíněné články nečetl.
®ádný můj kámoą tam určitě nepracuje. To ľe se některé noviny párkrát zmíní o Dělnické straně přeci neznamená, ľe tam musím mít kámoąe. O jiných stranách (ODS, ČSSD, SZ atd.) se noviny zmiňují dnes a denně a to ti nevadí? Nebo je v nepořádku jen to, ľe se také občas napíąe něco o DS?

DS čeká na rozhodnutí krajského soudu a na vyjádření Policie ČR. Jinak připravujeme na prosinec celostátní setkání členů a příznivců DS v Praze. Jestli chceą vezmu tě tam sebou.
Právo a Spravedlnost
Petr Kotáb

Příspěvekod tma » stř lis 08, 2006 10:17 am

milý energicu,
zdravím do Kadaně a reaguji na Váą dotaz panu Kotábovi: Ne, nejsem jeho "kámoąka", stejně jako v případadě pana starosty, tajemníka, stejně tak v případě starosty Kláąterce a ostatních, se kterými jako novinář přicházím do styku. :idea: Prosím o porovnání prostoru věnovaného tématu Dělnická strana na tomto foru a tomu, který je panu Kotábovi věnován na stránkách deníku.
Novinář přijímá podněty z různých zdrojů a zpracovává je podle uváľení vlastního a redakčního. Ujią»uji Vás, ľe můj pohled má být a také je naprosto nestranný.

Přeji příjemný den,

Tereza Malcovská,
Chomutovský deník
tma

Zpět na Založit novou větev